Over O2MS2

O2MS2 staat voor O in het kwadraat, MS in het kwadraat ofwel OO MSMS. Tezamen vormt dit dan OOMS Management Services.

Jan Ooms

Jan Ooms

Jan heeft ruime werkervaring binnen de consultancy en heeft voor Qurus en Galileo management consultants gewerkt. Hij is actief geweest op verschillende niveaus binnen grote organisaties. Daarbij heeft hij met diverse kennisgebieden te maken gekregen, waaronder Regelgeving, Risk Management, Credit Portfolio Management, Basel II, Hypotheken en Mobile Multi Media. De laatste jaren ligt de focus op Finance en meer specifiek op de effecten van internationale regelgeving op bijvoorbeeld record keeping en client onboarding.

Naast hands-on project manager heeft Jan ook gewerkt als interim manager, dit heeft hem geholpen om projecten en implementaties meer vanuit het perspectief van de gebruikers(organisatie) te kunnen zien.

Jan is een sterke organisator en leider, een rustpunt in de dagelijkse hectiek, iemand die in staat is om complexe situaties te vertalen naar eenduidige, heldere instructies voor uitvoerende medewerkers. Bij Jan geldt ”Afspraak is afspraak” en met een resultaatgerichte pragmatische aanpak, een gezonde dosis humor en een sterk voorbeeldstellend gedrag weet hij klanten en collega’s mee te krijgen. Jan weet diverse situaties snel te doorgronden en opereert vaak als intermediair tussen gebruikers en techniek.

Door zijn brede marketing- en bedrijfskundige achtergrond en betrokkenheid in verschillende rollen bij implementaties is hij bij uitstek in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van servicegerichte organisaties.

Jan is actief (geweest) bij meerdere organisaties: Rabobank, ABN Amro, KPN, Dutchtone, Nuon en Randstad. Zie voor verdere uitleg de tab Opdrachten.

Ooms is lid van de beroepsvereniging voor adviseurs: Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa).